Tuesday, 15 May 2012

Sorry to say la brader~


Memang aku minat a.k.a Fanatik KPOP! Kau kesah apa? Aku tak kacau kau minat Akim pon cukup bagus! Aku benci orang yang tak ada pendirian pastu dok meniru! Macam kumpulan Max 24:7 niyh! Entah hape2 ntah...meniru! nama 24/7 tu dari KPOP! Max pon dari KPOP! Pastu ada member dia nama Kim,t upon tiru KPOP! Ada yg nama Tamin...pandai2 gi ubah jadi Taemin! Dah nama kau botol kicap...tak yah la ubah jadi member SHINee (KPOP) ! Tiru KPOP,xnak ngaku! Tapi dengar cerita korang dah ngaku erk? Baguzz la! Tapi tak ngaku jugak katanya! Eh..keling arr korang niyh! Pandai2 gi ubah dari KPOP = Korea-POP jadi KPOP=Keindahan POP? Eh! Gi tobat la nak tukar2 ! jahanam betul! Pastu dengar cerita,Ada artis dari Perancis ke mana! Puji bakat diorang...cara diorang menari..padahal tu semua tiru KPOP! Pastu yang aku pelik...macam mana orang tu boleh jumpa video diorang niyh? Setahu aku...kat MALAYSIA pon dua-3 kerat ja yang kenal diorang niyh! Adoii..bajeyt lebeyh! Padahal...YANG HADO! FYI,fanz diorang niyh ramai cedok dari GAFIM ja okay! Hmm....tak tau la diorang niyh! Apa? Jadikan Super Junior sebagai Inspirasi ? bukan tiru? Weyh! Tak yah dok cover line boleyh x?!!!! Mangkaq arr! Kalau jadikan inspirasi...asal korang tiru step diorang? Cakap x serupa bigin ar lu! Bengap ==’ ! kalau tiru jadi sebijik-2 tu..ok la jugak! Niyh? Macam mak nyah kat Chow Kit tawoo! Sedeyh aku tengok! Blurr~

Dah la....malas aku nak layan MV diorang niyh! Peminat pon cedok kat peminat AKIM ja! Tapi aku memang tak kan terlibat arr! Gila kau! Tiru KPOP tapi tak jadi ! KPOPPERZ semua marah...memalukan Malaysia ja! KPOP boleh makan sebab diorang gunakan kreativiti diorang sendiri ! diorang menari pon ENERGETIC! Bukan sebab diorang hensem or cute ja! Kitorang minat diorang sebab lagu bez...music mantop...bukan meniru! Lagu pon logic...bukan ‘isnin...berjumpa denganmu! Selasa...rabu..khamis..jumaat..’ macam bangang! Kalah Rebbecca Black! Dia nyanyi Jumaat ja! Ni korang? Taram sampai semua hari ? err...Jumaat orang gi sembahyang Jumaat ! bukan doakan awek! Kalau dah jd bini tu lain la! Hadoii~

Lebih baik aku minat KPOP dari minat korang...memang KPOP hensem! So, tak yah la nak heboh yang KPOP ni buat pembedahan plastic ja! Ehh...sedeyh la aku dengar! Korang yang jelez pe kes?
Ni...hari tu,Bunkface masuk Propaganza!eee....FYI,aku ni peminat setia diorang tau! Terutama Sam! Tapi kenpa korang kutuk KPOP ? bukan nya kitorang minat KPOP sebab diorang hensem or cute! Tolong la! Ok..sekarang korang dah berkurang peminat! Sebab tara2 yang minat korang adalah peminat KPOP macam aku! Rasakan...ramai artis MALAYSIA kutuk KPOP! Haish..jelez lettew~

Dah la...kalau ada yang panas baca post aku niyh,sorry to say la brader! U better go to the drain ! for Max 24:7 ...semoga maju jaya la! Jangan dok meniru...kalau dah tiru terus –terang ja! Tak yah coverline! Boleh jugak la aku accept statement korang! (i’ll try)

For Bunkface...sorry guyz! I’m not ur fanz anymore...
And for Akim....some of ur fanz make me angry! So,don’t care if u lose one of ur fanz! (aku la..)
K la..bye! Asalamualaikum,Sihat and Senyum selalu ok? Hehe... bye  :D

Friday, 23 March 2012

So Tacink :(

Asalamualaikum...dah lame x on9 !!
Selama Yana x on9..mcm-2 jd! haha~
Tp xleh nak cite...kang korang yang penat bace kot ! haha

First,nak cite....Yana nak pindah! Sedeyh sangat...
Nak tinggalkan 1A1 ?? OMK!!
Gile arr....susah nak carik kelas segempak 1A1 tau!
HUH!!

Second,disebabkan Yana nak pindah!! Diorang ade la bagi hadiah and surat !
Tacink gile.....sedeyh!

Third,diorang panggil Yana Kak Yong/KY!!
Bukan senang nak dapat wooo!!!
Siap ade PA lg! haha...

Fourth,cikgu kat sini dah terbaek! Kalau dapat cikgu baru nanti mesti lain !
Adoii..sabo je lha~

Ape pon...4 KY Gang!! Aku xkan lupe korang!!
Kite gang sampai mati !! Hope korang pon macam tu kay :")

Salam sayang.....korang comel !
Aku sayang korang!

~LEBIULHA~

Sunday, 4 March 2012

Juz wanna u to follow my blog :')

Hyepp !! Hyepp!!
Asalamualaikum....ha!! datang pon !!
dah lame Yana tunggu tau.....hehe
Korang ape khabar?? Sihat ?? Alhamdulillah~

Korang-2.....korang ade blog tak?? ade??
Korang mesti nak artis follow blog korang kan??
Tipu la kalau tak nak kan!! haha
Itu lumrah la.....artis kan popular!! tak kan kite tak nak orang popular ikuti perkembangan kite kan??!! haha

Kalau korang tengok senarai follower Yana kat blog ni....ade sorang yang popular kan?? haha..
sape?? cerr tengok sendiri  =_=''
haha...malas nak tengok ?? k la... Yana bagi tau~
Artis yang follow Yana tu...adalah pelakon Yana Samsudin!! happy gilerr mase Yana tengok die follow blog niyh!! haha...

Bukan senang nak suruh die tengok and follow blog Yana niyh!! haha...ade la care die!! hehe
Sekarang...Yana tengah promote blog Yana kat Akim and Aril !!
My handsome guyz....haha                                                                                                                                      


Kalau diorang on twitter....cepat-2 Yana akan bagi link suruh diorang follow blog Yana!! hehe...

Tapi...tapi...tapi...
Diorang still x follow!!   :'(
Yana harap diorang akan follow blog Yana suatu hari nanti..
AMIN~

K la...bubye!!
Thankzz sebab visit my blog...hehe~
LEBBIULHA~

Eh!! Eh!!! Eh!!!
Sebelum Yana nak choww....Yana nak mintak korang doakan Yana dapat jawab dengan mudahnyerr...
untuk exam nanti !! Maklumlah...first time ujian untuk TINGKATAN !!
Agak nebes...hehe~

Harap-2 dapat semua 'A'...
AMIN~

Bye   :)


Friday, 2 March 2012

Okay x?? hehe...


                                                                                                                                                       Asalamualaikum....n hye there!!
Yana ade tangkap gambar khas untuk kak Ieta Angie !! sebab die tak habis-habis mintak...
hehe...
btw,ok x?? sebenarnyer...Yana tak pernah letak gambar kat internet !!
takut lha katekan....hehe

Tapi disebabkan kak Ieta suruh!! Yana .... letak je lha!! hehe...
Yana boleh letak tiga gambar je..hehe

K lha...thankzz sudi tengok gambar-2 Yana yang tak seberapa niyh  =)
Follow tau!!
Asalamualikum....n bubye

LEBBIULHA!!

Merentas Desa 5KM kott !!

Asalamualaikum......
hr ni ( 2/3/2012 ) ade merentas desa kat sekolah!!
Jauh kott !! 5Km tuh....
lame x lame 1 jam lebih gak arr.... lari separuh jalan separuh
hehe....

Penat gilerr!! dah lha x berenti !!
Sampai-2 terus minum air !!
Mase nk sampai tu ade makcik yg jaga jalan tu tegur Yana!!
Mule-2 Yana senyum kat die.. pastu die cakap
''Senyum tu yang makcik suka tu ! senyum tak penat sangat ''
Yana yang penat ni...juz gelak n menyahut je! hehe...

Keputusan nyer...
Deng deng deng....dereng deng deng!! haha...
Rumah Utarid/Biru menang!!
haha....mase diumumkan rumah Yana menang tu,Yana tepuk gile kuat !!
hehe....bangge kot !! ( ececeh )

k lha korang....thankzz sebab bace sampai habis  :D
LEBBIULHA~
nanti Yana update pastu buh gambar real Yana kay?? hehe...tunggu!!
Asalamualaikum...n bubye  ^^

Wednesday, 29 February 2012

Gafimmers !!! Aril Lovers !!!

Asalamualaikum......Hye allz!
Dah lame Yana x update blog niyh ! skrg Yana nk update tenteang group peminat fanatik Akim dan Aril.
Sebenarnya....Yana memang minat gilerr lha kat Akim dengan Aril niyh !
Ape?? memang lha Yana minat K-POP ... tapi I tak lupe diri tau!! I still support artis and negara Malaysia!!
Dalam FB, Yana dah join group ''Gafimmers'' untuk fanz Akim AF 7...
                                                                                                                                                              ''Aril Lovers'' untuk fanz Aril....
Yana selalu sembang-2 dengan Aril kat Twitter ! Akim lak selalu Retweet je :D

HA! Korang PLEAZZ!!PLEAZZ!!PLEAZZ!! undi Aril untuk Mania!!
Dan undi Akim untuk ABPBH kay??!! kalau boleh undi lha untuk 2 PM kat kategori artis asia popular erk ?
Kalau sudi lha.....

 K lha......salam sayang!! lebbiu lha....hehe



Asalamualaikum....and bubye~

Friday, 17 February 2012

Form 1 as Kak Yong : D

Hye there  :)
miss my blog so much...
thankzz sudi singgah!!  :)
x lawa mane...

STRAIGHT TO THE POINT !!

FYI, yana Form 1...mude kan? hehe
(bajet jap)
so....skolah baru kwn ade yg msuk asrama!! sedeyh jerr~
ape kan daya....untuk kebaikan diorang gak!! hmm

ok laa....yana dok kls 1A1 pndai x?? hehe (bajeyt lg)
pastu kwn-2 sume pnggil yana KAK YONG mcm dlm BBKG tu!! haha
malu gak kengkadang...tp bez plak !! haha

k la...bye  :)
nnti yana post psl K-POP erk....wait !!
haha.... ASALAMUALAIKUM : D